10 tajemství levných letenek

10 tajemství levných letenek 
 
Mnoho lidí stále dávají přednost tomu, aby za ně udělaly veškerou špinavou práci cestovní kanceláře. Ale je naprosto jasné, že všechny dodatečné poplatky a přirážky za služby cestovních kanceláří činí z letenek velmi předražené zboží. Vyhledat a rezervovat si levné letenky on-line může být příležitostí, jak ušetřit peníze. Hlavní je, mít na paměti, že letenky mohou být dostupné a levné jen pokud budete používat seriózní stránky.

Pokud jste na internetu kvůli vyhledání levných leteckých spojů, které by vám mohly pomoci uskutečnit vaše cestovních plánů, pak bychom mohli být dobrými přáteli. Jak známo, nejlepší přátelé se o svá tajemství dělí. Zde je 10 tajemství, jak ušetřit na letenkách.
1. Startujte v úterý, ve čtvrtek a v sobotu. V těchto dnech letenky obvykle stojí méně.
 
2. Používejte alternativní letiště. Přelet do menšího města sám o sobě nemusí být nutně nejlevnější. Ale pokud se to městečko nachází jen pár hodin jízdy od metropole, která je správním centrem, jehož letiště pracuje aktivněji, stojí možná za to zjistit, zda můžete ušetřit tím, že si koupíte levnější letenky.
 
3. Vezměte v úvahu všechny možnosti. Většina přímých letů bývá dražší, než lety s přestupy. Pokud příliš nespěcháte, podívejte se na lety s přestupy jako na jednu z možností.
 
4. Rezervujte si letenky co nejdříve. Pokud jde o rezervaci levné letenky, nikdy není příliš brzy. Nejlevnější místa jsou obvykle prodávána jako první. Právě proto to může být ideální čas rezervovat si letenky na požadovaný let.
 
5. Vyhněte se létání během školních prázdnin. V této době ceny rostou.
 
6. Zjistěte si, zda jsou takové vhodné letecké spoje, které budou rozděleny rovným dílem mezi dvěma leteckými společnostmi. Tento jev je poměrně častý mezi leteckými společnostmi a je nazýván "code -share". Letecké společnosti nemusí vždy získat dostatek cestujících na svých linkách, tak často dvě letecké společnosti kombinují prodej letenek, ale pouze jedna z nich provozuje samotný let. Na to je často možno ušetřit. Ale ne vždy. Takže je potřeba to zkontrolovat.
 
7. Leťte na poslední chvíli. Pokud je váš plán dostatečně flexibilní, můžete získat letenky se slevou díky jejich zakoupení pouhých 48-72 hodin před odletem.
 
8. Nelétejte v době špičky. Nikomu není příjemné jít k odletu v 6 hodin ráno, nebo v jedenáct večer. Lety, naplánované na tuto dobu, je možné zakoupit levněji, než lety, naplánované na výhodnější denní dobu.
 
9. Kupte si zpáteční letenku. Pokud letíte na kratší dobu, můžete si rovnou koupit zpáteční letenku. Zakoupení zpáteční letenky bývá obvykle levnější.
 
10. Leťte s nízkonákladovou leteckou společností. Nízkonákladové letecké společnosti umožňují ušetřit, pokud se vzdáte některých služeb a zařízení během letu. To však neznamená , že tyto služby a zařízení nejsou k dispozici vůbec. Prostě nejsou zahrnuty v ceně letenky. Pokud něco budete potřebovat, můžete to dostat po zaplacení přímo na palubě letadla.