Nejčastější otázky, týkající se rezervace letenek

Nejčastější otázky, týkající se rezervace letenek

NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY, TÝKAJÍCÍ SE REZERVACE LETENEK * Kde lze nejvýhodněji získat letenky? Zakoupit letenku můžete u pokladny leteckých společností, u zprostředkovatelů a na Internetu. Nejvýhodnější možností je zakoupení elektronické letenky na internetu. Proč? Protože na síti Internet nemusíte platit odměny pokladním, platit nájemné za kanceláře a vposled máte možnost zakoupit online letenky levně, bez přirážek, nezbytných v maloobchodě. Kromě toho v případě webových služeb pravidelně probíhají akce, nabízejí se slevy a bonusy pro stálé zákazníky.

* Kde se dají zakoupit letenky on-line? Na internetových stránkách leteckých společností a v cestovních kancelářích. V současné době mnoho populárních portálů nabízí speciální formuláře, které stačí vyplnit a tím v co nejkratším termínu zakoupit on-line elektronické letenky. Žádné fronty a zdlouhavé zpracovávání dokumentů, bez zkoumání vašeho pasu cizími lidmi a hlavně: levně. Mimochodem, na našich webových stránkách najdete také velmi výhodnou formu prodeje jízdenek.

* Existují nějaké speciální slevy na objednávky on-line letenek? Ano, při zakoupení letenek prostřednictvím internetu mají studenti, důchodci a další osoby, pobírající dávky právo na slevu a sice v té míře, která se jich týká. Ale samy letecké společnosti, bez nátlaku ze strany státu, nabízejí ke koupi zlevněné online letenky – někdy se cena zpáteční letenky rovná ceně jedné běžné letenky. Kromě toho celá řada leteckých společností a cestovních kanceláří nabízí svým stálým zákazníkům věrnostní bonusové programy, což jsou také dobré slevy.

* Jak zakoupit on-line letenky levně? Existuje několik variant. První: přidejte si naše stránky do záložek a pravidelně sledujte akce, které nabízíme leteckým společnostem. Druhý způsob: přihlaste se k odběru našich informačních služeb a získejte nejnovější informace o slevách a akcích přímo do e-mailové schránky. To je ještě pohodlnější, než každodenní prohlížení webu. Třetí způsob: Vyhledejte slevový kupón pro speciální služby. Čtvrtý způsob: vyhledejte vhodnou variantu letu s přesedáním, protože přímé spoje jsou vždy dražší. Pátý způsob:zjistěte, kolik stojí autobusová, nebo vlaková jízdenka do sousedního města a jako cílový bod letecké trasy uveďte právě sousední letiště. Tento způsob se vyplatí pouze tehdy, pokud veškeré ceny jízdného budou v součtu bude nižší, než je cena přímých letů. Šestý způsob: zakpte letenku "last minute" – stává se občas, že se cestující rozhodnou zrušit plánovanou cestu několik hodin před odletem. Jak sami vidíte, nejvýhodnější a nejpohodlnější varianty jsou objednávky letenek online, tedy první dva.

* Mohu si koupit letenku v předprodeji? Ano, můžete: rezervace letenek on-line je možná v předstihu až několika měsíců, což je výhodné: za prvé budete přesně vědět, že máte zakoupený opravdu ten potřebný let a za druhé je cena všech cestovních náležitostí mnohem nižší, než by byla při zakoupení letenky na okamžitý odlet.

* Jakým způsobem správně zakoupit on-line letenky. Formulář pro zakoupení on-line letenek, který je umístěn na našich webových stránkách, je jednoduchý a srozumitelný pouhou intuicí – prostřednictvím internetové objednávky zakoupíte letenku v nejkratším možném termínu. Na jiných internetových stránkách lze zakoupit letenky v podstatě obdobným způsobem. Takže, pro začátek je třeba se rozhodnout, kam konkrétně hodláte letět: jestli tam a zpátky, s přesedáním, nebo přímým letem. Dále je třeba zadat výchozí bod a cíl letu, datum cesty, počet cestujících a název předpokládané letecké společnosti. Pokud ještě nemůžete uvést přesný výběr, stačí ponechat v kolonce údaj: „nerozhoduje“. V kolonce "Cestující" je třeba uvést věk cestujících – na tomto údaji závisí cena letenky. Po provedení výběru stačí spustit vyhledávač a vybrat si požadovanou linku ze seznamu. po umístění objednávky do nákupního košíku klikněte na tlačítko "Pokračovat", čímž se dostanete na stránku vyplňování dotazníku a následného zaplacení letenky. No a to je vše, on-line zakoupení letenek bude potvrzeno písemně na e-mailovou adresu, kterou jste zadali při vyplňování osobních údajů.

* Nakolik je on-line prodej letenek bezpečný? Kupujete-li si letenky prostřednictvím internetové rezervace letenek, nebo zadáváte své fakturační údaje na neznámých webových stránkách, vždy věnujte pozornost protokolu o přenosu dat. Spolehlivé společnosti vynakládají nemalé prostředky na ochranu informací o svých zákaznících, a když v adresovém řádku najdete písmena https, můžete se na takovou službu spolehnout. Pokud v protokolu neshledáte žádných změn a předpona http zůstala zachována, přejděte na jiný web, abyste svoji on-line objednávku letenek zabezpečili. Buďte opatrní a pozorní, nepřecházejte na pochybné odkazy, aby váš nákup letenek nakonec neskončil tragicky.

* Jak se zaregistrovat na letu s elektronickou letenkou? Pokud jste si zakoupili letenky online, pak máte řadu výhod oproti cestujícím, kteří si zakoupili letenky v obvyklých předprodejích. Jednou z nich je rychlejší registrace letu: můžete s se zařadit do jediného pořadníku a dostat místenku přímo od zaměstnanců letiště (proces bude rychlejší než pro cestující s papírovými letenkami), nebo použít speciální terminál na vydávání místenek majitelům elektronických letenek. K získání tohoto dokumentu v každém případě potřebujete mít u sebe doklady a potvrzení letu.