Ostrovy Itálie

 Ostrovy Italie

Zkuste popřemýšlet, jaké asociace se Vám vybaví, když se řekne: Itálie? Co se Vám vybaví, když si představíte možnost rekreace u Jaderského moře? Co to bude, pláže Rimini, nebo Ancony, okouzlující kanály v Benátkách, nebo římské Koloseum? Galerie ve Florencii, nebo termální lázně, takové, jako jsou Como a Garda? To je pravda, tady bude třeba pořádně se zamyslet, vždyť to zdaleka není vše, co se dá vyjmenovat! Samotná Itálie přece není jen nějaká bota na mapě, přeplněná spoustou národních parků a pláží, jedinečných jezer a lyžařských center. Itálie představuje také něco kolem 700 různých ostrovů. Podívejme se na ty, které budou zajímavé díky jejich vlastním zvláštnostem a také díky takovým typům rekreace, jako je rybolov, trekking, potápění a ozdravné procedury a samozřejmě také vyjížďky po proslulých horských serpentinách, které zahrnují v jednom celku ostrova Itálie. Ischia, Capri, Sicílie, Sardinie – to všechno jsou ostrovy, o kterých budeme hovořit.
Začneme od Sicílie. Tento ostrov je největší a současně je sním spjata bohatá starověká historie. Ostrov je lemován čtyřmi moři a právě proto je daleko více, než kterákoli jiná možnost, ideální pro vaši rekreaci, pokud vaše plány zahrnují dovolenou na pláži. Tady se rekreují jak bohatí lidé, tak i lidé, jejichž bohatství se dá definovat jako průměrné a z toho důvodu je zde možné najít řadu nabídek rekreace, odpovídající vašim finančním možnostem. Pro milovníky skutečně vzrušujících dojmů bude nejvhodnější na severu ostrova se nacházející pobřežní oblast, jejíž povrch je skalnatý, přičemž lze pozorovat její postupný přechod do východní části. Jaké vzrušující dojmy vám to může nabídnout, ptáte se? Jde o to, že ve východní části se nenachází nic menšího, než Etna, dosud aktivní stratovulkán, sopka, která jistě dokáže polechtat nervy. Rovněž si během své dovolené na Sicílii můžete sjednat rybářské výlety. Na ostrově je velké množství rybářských přístavů různých velikostí, na jejichž území je podle přání možné se projet a také získat povolení a pomoc při organizaci rybolovu, který bude nezapomenutelnou událostí. Na ostrově je i mnoho pamětihodností, o kterých jste už pravděpodobně slyšeli. Zvláště vám můžeme doporučit návštěvu Cefalu, malého rybářského městečka, které se nachází v blízkosti moře. Zde si můžete všimnout úžasného italského koloritu, patrného doslova všude, počínaje každodenním životem lidí až po úžasnou kuchyni, nabízenou místními podniky. Můžete také navštívit a Selinunte, antické městečko v jižní části ostrova. Tady je stále ještě možné najít památky z válek, které Římané a Řekové vedli s Kartaginci.
Co si můžete vybrat, když máte před sebou seznam, zahrnující i ostrovy Itálie? Ischia, Capri, Sicílie, Sardinie. Právě Ischia je dalším ostrovem, o kterém bych se rád zmínil. Právě tady můžete navštívit horké prameny, které poskytují ozdravení nejen pro tělo, ale také pro duši! Balneologické lázně omladí váš organismus a budou mít léčebný účinek i na játra a na slezinu, na slinivku břišní a na kůži. Ženy sem jezdí především kvůli léčbě neplodnosti. Termální vodu tu, což je zajímavé, najdete dokonce i v hotelových bazénech, ale samozřejmě jen v těch, které odpovídají úrovni 4 a 5 hvězdiček. Měli bychom také zmínit krásné vyhlídkové cesty se serpentinami, které obepínají celý ostrov a spojují města. A co teprve překrásné citrusové háje a kvetoucí kaktusy, borové lesy a průzračné moře!
Pokud jde o Capri, tento ostrov proslul svou Modrou grotou, nákupními centry, luxusními hotely, nemovitostmi a drahými restauracemi. Ostatně za zmínku stojí nejen rekreace pro bohaté, rekreovat se tu může i běžný turista. Ale co se týče Sardinie, můžeme si všimnout, že je to úžasný ostrov. Je zcela čistý a bezpečný pro životní prostředí, ostrov si uchoval svou vlastní nedotčenou přírodu, jakož i jedinečnou flóru a faunu. Ostrov je druhý největší, přičemž je jedním z nejluxusnějších a nejprestižnějších rekreačních středisek. Velmi populární je tady rodinná dovolená, mladí lidé si rovněž nenechají ujít možnost dostat se sem, stejně jako milovníci potápění, takže můžeme říci, že každý si tu najde to své!