Jet, nebo letět?

Jet, nebo letět?

Čemu dáváte přednost při cestování z bodu A do bodu B: letadlu, lodi, vlaku, vlastnímu autu, nebo dopravnímu autobusu? Každý z nás má jiné preference a vše závisí na vzdálenosti, dostupnosti finančních prostředků a na čase. Ale co myslíte, proč je v Internetu stále běžnější věta: koupit elektronické letenky on-line? Z toho vyplývá jediný závěr: protože lidé stále častěji dávají přednost letadlům! Pojďte, podíváme se, jestli se skutečně vyplatí kupovat on-line letenky a vydávat se na cesty aerobusem.

Důležitým parametrem výběru jsou vždy náklady na dopravu. V současné době je možné zakoupit on-line letenky opravdu levně, a cena bude ještě nižší, než jízdenky na autobus, vlak, nebo lodní lístek. Při cestování vlastním autem můžete v dnešní době utratit daleko víc za benzín, nebo naftu, což je fakt, turisty a cestovateli ověřený a vyzkoušený více než jednou!

Možnost předběžného objednání. Z tohoto hlediska jsou letadla bezkonkurenční: rezervaci letenek lze provést on-line kdykoli na jakoukoli lhůtu, zatímco předprodej jízdenek na vlak, autobus, nebo loď je omezen – zpravidla je možné udělat objednávku ne dříve než 45 dnů ode dne odjezdu.

Doba jízdy. Dalším důvodem, proč je prodej letenek on-line dnes tak populární, jsou časové náklady. Jistě budete souhlasit, že pokud se rozhodnete dostat se z Moskvy do Vladivostoku vlakem, nebo vlastním autem po pozemních komunikacích, bude to trvat asi týden. Můžete si vybrat letadlo a cesta vám bude trvat méně než jeden den, dokonce i s přesedáním. Teď zkuste spočítat, kolik peněz utratíte za nepříjemnou a drahou cestu po silnici a kolik ušetříte ve výsledku, pokud se přesto rozhodnete využít služeb některé z leteckých společností a koupíte si on-line letenky prostřednictvím naší služby.

Pohodlí. Ano, vlaky a automobily jsou stále rychlejší a pohodlnější, autobusy už jsou vybaveny klimatizací, televizory, sprchovými kouty a sociálním zařízením, lodě nabízejí spousty rozptýlení, ale lidé na celém světě jsou, kdožvíproč, nějak více ochotni koupit si letenky on-line, odmítnuv jiné formy dopravy ve prospěch letadel. Proč? To proto, že létat letadlem bylo vždy pohodlnější: křesla jsou měkká, umývárna je po ruce a dokonce nejen jedna, občerstvení jde na účet dopravce a doprava na kterékoliv místo na světě je v nejkratším termínu.

Spolucestující. O tom, jaká krása je mít vedle sebe nesnesitelné, nebo opilé sousedy není třeba dlouze vypravovat – každý z nás už jistě někdy zoufale počítal hodiny, zbývající do konce cesty v těsném kupé, nebo v přeplněné kajutě. Zakoupením elektronické on-line letenky se sice nemůžete zcela ochránit před nesympatickými, nebo nepříjemnými sousedy, ale v tomto případě se stačí smířit s nepohodlím jen na několik hodin a nikoli dnů, jak je tomu ve vlaku, nebo na lodi. Mimochodem, můžete požádat letušku, aby vás přesadila co nejdále od nežádoucího společníka - v letadlech mají vždy rezervní místa.

Bezpečnost cestování. Pokud se chystáte objednat on-line letenky a radíte se o tom se svými známými, jistě mnozí často slyšíte něco jako: Neblázni, ne abys létal letadlem, je to nebezpečné! Ano, je to nebezpečné: média celkem pravidelně občasné media sdělit zprávy o srážce letadel. Ale jen se podívejte na statistiky o nehodách a zjistíte, že na silnicích se zabilo mnohem více lidí. Pročtěte si statistiku vlakových nehod spolu s lodními neštěstími – zjistíte, že rizika jsou i tam: Vlaky se srážejí a explodují, plavidla se potápějí a také někdy explodují! Takže zakoupení on-line letenek nikterak nepřibližuje vaše loučení se s životem - neposlouchejte hloupé rady a porady a dělejte to, co je výhodné právě pro vás.

Zdraví. Pokud se rozhodnete koupit levně online letenky a z toho důvodu odmítnout jiné druhy dopravy,promyslete si napřed, jestli to cestování vůbec vydržíte. Je pravdou, že někdo nesnáší kymácení automobilu, někdo zase trpí mořskou nemocí, někdo zase nesnáší pach železa, nebo ho dráždí zvuk kol vlaku. A jsou lidé, kterým není přáno vznášet se ve vzduchu – a to hned z celé řady důvodů. Pokud se vás poslední bod týká, pak vám doporučujeme objednávat on-line letenky pouze pro přátele a známé.

Osobní preference. Existují lidé, kteří bez létání prostě nemohou být a letenky on-line jsou levné – to je šance opět se cítit šťastným. Těmto lidem zakoupení on-line letenky, které zvládnou během několika minut, umožní dostat se na chvíli na nebe – tam, kam se člověk touží dostat celou svou historii. Mimochodem, někteří lidé si kupují letenky pouze za účelem zažít pocit létání.

Tím pádem, když jsme rozebrali některé aspekty motivace výběru dopravních prostředků, lze dojít k závěru, že on-line rezervované letenky a jejich kupování, které se stává stále populárnějším, je naším krajanům přece jen bližší. Online objednávku letenek si můžete kdykoliv udělat na našich webových stránkách - objednávkový formulář je výhodný a pohodlný a je srozumitelný i pro ty, kteří nevědí nic o internetových technologiích.