Rezervace a prodej vstupenek přes internet

Rezervace a prodej vstupenek přes internet

Letenky ON-LINE jsou v současné době velmi rozšířeným jevem elektronického obchodování prostřednictvím internetu, což výrazně zjednodušuje zakoupení leteckých místenek z pohodlí domova, a současně umožňuje poskytování základních informací. Všechny letecké společnosti mají zájem na stabilní poptávce a na vysoké úrovni prodeje svých letů.

Za účelem zvýšení a realizace těchto cílů museli dříve operátoři na trhu v letecké dopravě, uzavírat řadu smluv s různými obchodními subjekty na právo vyřizovat a prodávat ve svých síťových kancelářích papírové letenky na své lety. Dnes, díky rozvoji internetových technologií, to již není nutné. Úplně postačí, když letecká společnost umístí na své internetové stránky samostatný odkaz na speciální formulář pro rezervaci a prodej letenek na své lety. Každý potenciální klient se může podívat na stránky kdykoliv během dne nebo i noci, seznámit se s platnými sazbami a trasami k určitému datu. Právě tady také může zákazník uhradit náklady na celý let pomocí své kreditní karty, nebo jiným způsobem platby.

Není třeba jít speciálně až k pokladně leteckých společností a čekat na mně přijde řada na nákup rezervované letenky. Úplně stačí po převedení požadované částky vytisknout na tiskárně zaslanou elektronickou letenku. V praxi je automaticky odeslána na uvedenou adresu ve formě elektronické pošty. Tento dokument dokládá aktuální nákup místenek na určitý let v určitém dni.