Letenky on-line prodej

Letenky on-line prodej

V současné době už všechny firmy a organizace, které prodávají letenky na pravidelné a charterové lety, podnikají na internetu. S příchodem elektronických letenek jsou pryč ty dávné doby, kdy u pokladen stáli v dlouhých frontách všichni, kteří si chtěli koupit papírovou letenku pro požadovaný let.

Vývoj internetových technologií a cílevědomost komercializace jejich použití vedly k tomu, že všechny letecké společnosti a vůdčí cestovní kanceláře pro leteckou dopravu přešly na rezervaci místenek a prodej letenek přes web. Pozitivním rysem Internetového prodeje je to, že potenciální klient se nemusí osobně dostavit k zakoupení letenky k pokladně a čekat ve f.rontě, cestující si mohou samostatně zvolit leteckou společnost a naplánovat si vlastní trasu, čas odletu a příletu, je dostatečně snadné provést platbu za letenku kreditní kartou, nebo prostřednictvím elektronického bankovnictví, aniž byste museli vycházet z kanceláře, nebo z domova.

K úspěšnému završení procesu registrace stačí u registrační přepážky na recepci předložit vytištěnou elektronickou letenku, staženou ze stránek letecké společnosti, nebo agentury. Rovněž potvrzení rezervace a zakoupení letenky je vždy zpětně zasíláno ještě na zadanou e-mailovou adresu cestujícího. Tento dokument osvědčuje kupní právo na místenku pro konkrétní let a také je tam uvedena třída služeb. Uvádí se v něm toto: kontaktní údaje cestujícího, pasové údaje, tarif, třída, hmotnost příručního zavazadla, ostatní zavazadla a řadu dalších důležitých informací.