Kultura Itálie a jací vlastně jsou Italové

Kultura Itálie a jací vlastně jsou Italové

Italové... jsou národem vášnivým a horkokrevným, nebo jsou to pragmatičtí Evropané? Italská povaha se vyvíjela v průběhu staletí, absorbovala životní styl a zvyky, které se vyvíjely v tomto slunném státě. Není možné v úplnosti poznat tajemnou italskou duši! Ale při seznámení se a při komunikaci s těmito úžasnými lidmi se dotknete části kultury Itálie.

Povaha Italů je ze své podstaty protikladná a paradoxní. Najdete tu hrubé hlasy obyčejných lidí vedle světoznámých operních pěvců a div. Glorifikace rodiny má za následek nízkou porodnost.

Udělit italskému lidu přesnou charakteristiku a nedvojznačné přívlastky je téměř nemožné. V pravém Italovi je v dokonalém souladu jak kterákoliv povahová zvláštnost, tak i její pravý opak.

Italové kladou velký důraz na «bella figura», což se dá přeložit jako "dokonalá postava", ale skutečný význam odpovídá spíše pojmu "dodržovat styl", ale ani tento pojem není zcela přesný, nepostihuje všechny odstíny tohoto výrazu. «Bella figura»je typicky italský kodex zásad a norem chování, které jsou velmi důležité zejména pro lidi, jejichž život probíhá před zraky veřejnosti. Především se pod tímto pojmem skrývá způsob oblékání. Při jakýchkoliv životních okolnostech musí být oblečení krásné a parádní. Žádný z Italů by nevyšel na ulici oblečený nedbale, nebo ve sportovním obleku.

Tato "vášnivá láska" Italů k luxusnímu, elegantnímu a stylovému oblečení se už dávno stala příčinou četných vtipů i posměchu. V prosinci například nikoho nepřekvapí pohled na dívku v luxusním kožichu, přičemž vůbec nezáleží na tom, že venku je 12 stupňů nad nulou, hlavním je, že je zima!

Itálie je prakticky jedinou zemí v Evropě, ve které ženy jasně preferují sukně. Je nesporné, že punčochy a boty spolu se sukní vypadají mnohem efektněji. Pokud jde o sportovní oblečení, musí být samozřejmě vhodné pro sport, ale současně by mělo být módní a stylové.

Na ulicích v Itálii prostě nemůžete nikdy nikoho uvidět s nevzhlednou plastikovou taškou, protože něco takového je nevkusné. Správný Ital prostě musí mít nákupní tašku pro každodenní nákupy, která bude dokonale ladit s oblečením a současně bude vždy elegantní.

Vášnivá touha vypadat "stoprocentně" se týká nejen oblečení, ale i způsobu chování lidí. Rozhodnost a sebedůvěra, absence slabých stránek a pochybností, právě to jsou kvality, které se Italové snaží ukázat ostatním. Dokonce i když má Ital jen samé komplexy, přesto, na rozdíl od reflexů vlastních ruskému člověku, nikdy své slabé stránky nedemonstruje, protože přece je pánem svého života.

Právě na kvalitách takovéhoto druhu a na těchto vlastnostech vzniká chování Italů, což na první pohled může vypadat jako nevychovanost.

Práce, kariéra, peníze, politika, ekonomika, to všechno není pro Italy důležité až tak, jako užít si radosti ze života. Pravým potěšením pro každého Itala může být dobré jídlo a kvalitní víno, také krásná žena, rodinné oslavy a trávení času s přáteli. To jsou věci, které jsou pro ně na prvním místě, a právě v nich je jejich smysl života.

Velmi rozšířený je názor, že Italové jsou vynikající milenci. Tato představa imponuje jak turistům, tak i Italům samotným. Podporují tento názor a předstírají vášeň ve vlastním chování, což je projevem jejich silné touhy zanechat po sobě dojem této lehce vylhané slávy a z tohoto důvodu Italové tento svůj image stále posilují.

Ženy Italové obdivují nadšeně! V tomto případě nezáleží na tom, jestli je krásná, nebo ne, stará, nebo mladá, chytrá, nebo hloupá, muži si nikdy nedovolí udělat výjimku. A proto právě v Itálii se každá žena cítí krásnou a žádoucí a má reálně možnost být v centru mužské pozornosti.