Itálie

Regiony Itálie
Pláze v Itálii
Ostrovy Italie
10 pravidel pro cestování po Itálii
Kultura Italie a jaci vlastne jsou Italove
Dějiny Itálie: Sicílie a mafie
Soucasny Rim a co v nem stoji za videni kde se nejlepe najite, nakupy


 

 

Itálie popis zeme

Italii casto nazyvaji mladistve vyhlizejici starenkou, vsak uz je ji rovnych 28 stoleti. Italie vas zaujme svou nehynouci slavnostni nadherou a jedinecnym zhavym temperamentem. Italie je jakoby chaoticky nastrojena do satu z ruznych pestrobarevnych odrezku se svetlomodrymi puncochami a s zlutymi strevicky kurtizany, ktera se snazi flirtovat absolutne s kazdym kolemjdoucim.

Tato pestrobarevnost je dana stejne pestrou italskou tradici. Kazda oblast tu ma sve vlastni svatky, vlastni recepty na vina, pizzu a testoviny a take vlastni dialekt. Ale tato neusporadanost chuti a tradic nema vliv na to, ze vsechny oblasti Italie jsou a zustanou navzdy spojene staletym kulturnim a historickym dedictvim.

Italie ma vubec nejdelsi pobrezi, ktere se hemzi letovisky, hotely a krasnymi plazemi. Pridejte k tomu prijemne podnebi s velmi stabilnimi teplotami, klidne a krasne more a neuveritelne krasnou krajinu a budete se citit, jako byste se octli v raji.

Abychom se vubec mohli vyznat v pestrosti Italskych letovisek, je treba si na par minut zakryt oci a predstavit si, co byste ocekavali od dovolene. A pak teprve hledejte vhodnou alternativu:

Jadranska riviera – ta je vhodna pro ty, kteri spatne snaseji vysoke teploty.

Lignano - idealni pro ty, kteri se chystaji na rodinnou dovolenou s detmi. Prekrasne italske tabory pro deti jsou soustredeny prave v teto zone. Rozmanitost zabavy pro nejmensi, jakoz i pro teenagery, napomuze tomu, aby vase dovolena byla nezapomenutelna.

Letoviska Rimini a Ravenna potesi vsechny, kteri maji omezeny rozpocet. Ty jsou v Italii nejlevnejsi. Krome toho v techto strediscich buji velmi bourlivy turisticky zivot. Festivaly, koncerty a akvaparky zanechaji v pameti trvaly dojem a donuti vas navstevovat Italii kazdorocne.

Pokud nejste ve svem rozpoctu omezeni, vyzkousejte skutecne pohodlny pobyt v luxusnich hotelich a letoviscich Bellaria a Igea Marina.

Jidlo je v Italii zcela svebytnym kultem. Bylo by chybou se domnivat, ze Italie je znama jen svymi testovinami a pizzou. Pochutnejte si na cerstvych rybach, pripravovanych podle puvodniho receptu sefkuchare kterekoliv pobrezni hospudky, ktery se predava z generace na generaci a to vyhradne clenum rodiny.

Milovnici nakupovani by si meli povsimnout, ze v Italii jsou obchody otevreny jen od utery do soboty, takze rozhodne neplanujte velke nakupy na nedeli nebo na pondeli. A od 13 do15 hodin rovnez neni nejlepsi doba pro chozeni po obchodech, protoze vetsina obchodu ma zavreno.

Kazda italska provincie je proslula svymi suvenyry, z tohoto duvodu doporucujeme kupovat benatske sklo vyhradne na ostrove Murano a benatske krajky na ostrove Burano.

Chcete-li navstivit mista posledniho odpocinku Djagileva a Stravinskeho, pak jedte s pruvodcem na ostrov San Michele. Na ostrov San Michele privazeli v gondolach mrtva tela vyznamnych osobnosti. Prohlednete si pohrebni mista recke a ruske slechty a zaroven podniknete plavbu do davne minulosti.

Co muze byt romantictejsi, nez navstivit domov Romea a Julie? Navstivte se svymi blizkymi Veronu a okuste lehky dech opravdove lasky. Chcete se zbavit osamelosti? Staci se jen dotknout Juliinych prsou a muzete si byt jisti, ze zahy potkate svuj vhodny protejsek.

Benatky jsou uz samy o sobe jednou velkou kulturni pamatkou. Budete plni obdivu a ucty, kdyz se do tohoto krasneho mista dostanete. Je to nejen mesto slavnych kanalu, ale take misto s velmi davnou historii, ve kterem se na kazdem rohu a v kazde ulici muzete setkat s historii zeme a mesta, ve kterem zili jen sami vyznamni lide, kteri zanechali sve stopy v dejinach Benatek.